Werkgeluk

werkgelukGa je ‘s avonds van je werk naar huis met het gevoel dat je echt een hele goede dag op het werk gehad hebt?

 

En waar ligt dat dan aan? Hoe kun jij jouw werkgeluk vergroten? 

 

Daarover gaat deze training Werkgeluk.

 

Werkgeluk is namelijk méér dan alleen plezier in het werk.


Introductie

Voor wie is deze training?

Waarom deze training?

Hoe pakken wij dit aan?

Resultaat na het volgen van de training

Praktische informatie

Ik wil meer weten over deze training! 


Introductie

Als je ‘s avonds van je werk naar huis gaat met het gevoel dat je die dag echt een hele goede dag op het werk gehad hebt, waaraan ligt dat dan? Daarover gaat deze training Werkgeluk. Werkgeluk is meer dan plezier in het werk. Het is een gevoel van geluk en plezier dat jouw werk je geeft. Tegenwoordig is werkgeluk bij veel bedrijven uitgegroeid tot een belangrijk thema. Werknemers willen niet alleen bestaanszekerheid en inkomsten, maar zichzelf ook ontwikkelen en ontplooien. Ze willen zich nuttig voelen en bijdragen aan een hoger doel. Daarbij is een gebrek aan werkgeluk, zoals ervaren werkstress, een grote oorzaak van verzuim en mentale ongezondheid. 37% van de werknemers geeft werkstress op als reden voor verzuim (Monitorarbeid TNO, 2021). 17% van de werknemers, omgerekend 1.3 miljoen mensen, heeft burn-out verschijnselen. Het vergroten van het werkgeluk kan een geschikte oplossing bieden, omdat gelukkige werknemers minder verzuimen en beter presteren op hun werk.

Voor wie is de training bedoeld?

  • De training is geschikt voor alle werknemers, ongeacht branche en opleidings- of kennisniveau.
  • De training kan in overleg op maat worden gemaakt, bijvoorbeeld voor specifieke teams, een gehele afdeling, of juist voor een individueel traject rondom werkgeluk.

Waarom deze training?

Deze training is waardevol om te volgen, omdat werkgeluk erg belangrijk is voor persoonlijk geluk. Wie geluk ervaart in het werk is productiever, creatiever, innovatiever, cognitief flexibeler en verzuimt minder. Wie bevlogen werkt, heeft minder kans op depressie. Ondanks dat werkgeluk deels te maken heeft met de inhoud van het werk of het bedrijf waar je werkt, zijn er ook flink wat factoren die jouw werkgeluk beïnvloeden waar je zelf invloed op hebt. Het kennen en begrijpen van deze invloeden én het leren toepassen ervan, kunnen het werkgeluk enorm vergroten. Een hoger werkgeluk zorgt voor (mentaal en fysiek) gezondere werknemers en daarmee betere prestaties, een positieve sfeer en de beste resultaten.

Hoe pakken wij dit aan?

In de training Werkgeluk gebruiken we theorie over wat werkgeluk inhoudt en op welke manieren je als werknemer zélf je werkgeluk kunt beïnvloeden. De theorie biedt concrete kennis en tools om zelf direct aan de slag te kunnen met het vergroten van werkgeluk. Daarnaast oefenen deelnemers in deze training met verschillende onderdelen van werkgeluk, zoals de bewustwording van wat het werkgeluk belemmert. Vervolgens bekijken deelnemers aan de hand van oefeningen wat zij zelf kunnen doen. Ook is er in de training aandacht voor fysieke en mentale gezondheid. Later in de training stellen de deelnemers doelen om hun werkgeluk te vergroten, op basis van kennis en realisaties die in de training aan bod zijn gekomen. Op deze manier wordt de inhoud van de training concreet toepasbaar op ieders eigen werkgeluk. Binnen de training Werkgeluk maken we gebruik van theorie uit het Handboek Werkgeluk van Ad Bergsma, Onno Hamburger en Erwin Klappe.

Wat is het resultaat van de training? 

Na het volgen van de training:

  • hebben de deelnemers kennis over werkgeluk als concept en de beïnvloeders van werkgeluk.
  • zijn de deelnemers zich bewust van hoe hun eigen werkgeluk tot stand komt, wat hun werkgeluk tot dusver heeft belemmerd en hoe zij daar zelf invloed op kunnen uitoefenen.
  • hebben de deelnemers een concreet plan om met hun eigen werkgeluk aan de slag te gaan.
  • hebben de deelnemers de kennis en tools om hun eigen werkgeluk zo veel als mogelijk te vergroten.

Praktische informatie

  • De trainingsgroep heeft een minimum van 6 deelnemers en een maximum van 16 deelnemers.
  • Deze training duurt één hele dag.
  • De investering in de training Werkgeluk bedraagt €2.495,- (excl. BTW).
  • Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Trafieq via: advies@trafieq.nl 

 Ik wil meer weten over deze training! 

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Vul uw bedrijfsnaam in
Vul uw naam in
Vul uw e-mailadres in

Trafieq registreert en verwerkt persoonsgegevens van bezoekers op haar website uitsluitend in overeenstemming met het doel waarvoor deze verkregen zijn. Trafieq maakt alleen gebruik van functionele, technische en analytische cookies. Als je je gegevens invult op een formulier, bewaart Trafieq die gegevens tot opzegging (afmeldlink in de nieuwsbrief). Klik hier voor de volledige privacyverklaring van Trafieq Groep BV. Lees hier de algemene voorwaarden van Trafieq educatie en advies BV.