Signaleren van ADM gebruik

Wist jij dat 1 op de 10 mannen wel eens onder invloed op het werk verschijnt? 

blue eyes, eyelashes, signaleren 

En dat zij dat vaak zelf niet eens weten? 

 

Hoe herken je dan eigenlijk of iemand onder invloed aan het werk is?

 
Trafieq houdt zich al jaren bezig met het in beweging brengen van medewerkers om meer verantwoordelijkheid te nemen voor veiligheid, vitaliteit en verbinding. We richten ons met name op het voorkomen van werken onder invloed van alcohol, drugs en/of medicijnen. 

Ik wil meer weten over de training signaleren van ADM gebruik! 


Introductie

Voor wie is de training Signaleren bedoeld?

Waarom een training Signaleren?

Hoe pakken wij dit aan?

Wat is het resultaat van de training Signaleren?

Praktische informatie


Recent onderzoek schatte de kosten van alcoholgebruik voor het bedrijfsleven op 1,3 miljard. Hiervan is 25% ter herleiden naar ziekteverzuim en 75% naar productieverlies.

Waarom een training Signaleren?

Trafieq houdt zich al jaren bezig met het in beweging brengen van medewerkers om meer verantwoordelijkheid te nemen voor veiligheid, vitaliteit en verbinding. We richten ons met name op het voorkomen van werken onder invloed van alcohol, drugs en/of medicijnen. Het kunnen signaleren en vervolgens aanpakken van werken onder invloed kan de werkgever helpen om grote veiligheidsproblemen te voorkomen, maar ook om de vitaliteit van medewerkers te verbeteren. U creëert een veilige werkomgeving, verhoogt de productiviteit van medewerkers en kunt het verzuim positief beïnvloeden. Er valt dus veel te winnen met een goede aanpak op het voorkomen van alcohol-, drugs- en medicijngebruik op de werkvloer.

Hoe pakken wij dit aan?

Het doel van de training is het leren herkennen van een medewerker die onder invloed is van alcohol of drugs en het bespreekbaar maken van het vermoeden. Er wordt aandacht besteed aan de verschillende middelen en de waarneembare effecten per middel. Gesprekstechnieken worden besproken en geoefend. Leidinggevenden kunnen na de training met voldoende zelfvertrouwen op basis van uiterlijke kenmerken en gedrag een onderbouwd vermoeden uitspreken, rekening houdend met het feit dat iemand onder invloed is. Ook wordt geleerd hoe een discussie te voorkomen, hoe om te gaan met weerstand en handelend op te treden, zodat de veiligheid binnen het bedrijf gewaarborgd blijft.

De trainers van Trafieq hebben een brede ervaring en ruime kennis rond middelengebruik. Doorgaans werken onze trainers met gebruikers van alcohol, drugs en medicijnen die hun gebruik willen veranderen. Ook zijn onze trainers vaak betrokken geweest bij preventieve trajecten binnen en buiten de reguliere verslavingszorg.

Wat is het resultaat van de training Signaleren?

Na het volgen van de training Signaleren:

  • kan de deelnemer signalen van middelengebruik op de werkvloer te herkennen.
  • weet de deelnemer de effecten van verschillende middelen bij medewerker te herkennen en weet de deelnemer hoe diegene te benaderen;
  • heeft de deelnemer voldoende kennis en praktische handvatten om collega's of medewerkers aan te spreken bij een vermoeden van middelengebruik.

Praktische informatie

Het minimaal aantal deelnemers is 6 en het maximaal aantal deelnemers is 14.
De training Signaleren duurt één dagdeel (4 uur incl. pauzes).
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Trafieq via: advies@trafieq.nl 

Ik wil meer weten over de training signaleren van ADM gebruik! 

 

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Vul uw bedrijfsnaam in
Vul uw naam in
Vul uw e-mailadres in

Trafieq registreert en verwerkt persoonsgegevens van bezoekers op haar website uitsluitend in overeenstemming met het doel waarvoor deze verkregen zijn. Trafieq maakt alleen gebruik van functionele, technische en analytische cookies. Als je je gegevens invult op een formulier, bewaart Trafieq die gegevens tot opzegging (afmeldlink in de nieuwsbrief). Klik hier voor de volledige privacyverklaring van Trafieq Groep BV. Lees hier de algemene voorwaarden van Trafieq educatie en advies BV.