Training ‘Aan de slag met gedrag!’

Training gedragsveranderingStoppen met roken, minder alcohol drinken, meer bewegen, afvallen... 

We nemen ons van alles voor.. maar komt het er ook echt van? 

Waarom is het veranderen van ons eigen gedrag zo lastig? En hoe zorg je er voor dat het je wel lukt om je voornemen te realiseren?  

Daarover gaat deze training ‘Aan de slag met gedrag!’.

 

Ga aan de slag met je eigen gedrag!


Introductie

Voor wie is deze training?

Waarom deze training?

Hoe pakken wij dit aan?

Wat is het resultaat van de training?

 

Praktische informatie

Ik wil meer weten over deze training! 


Introductie

We nemen ons massaal voor om vanaf 1 januari ons gedrag te veranderen onder het mom van ‘goede voornemens’. Stoppen met roken, minder alcohol drinken, meer bewegen, afvallen. Daarnaast nemen mensen zich voor assertiever te zijn of hun grenzen beter aan te geven. Enkele voorbeelden van mooie voornemens die vaak, helaas, al snel in de prullenbak belanden of worden uitgesteld. Wat maakt het zo moeilijk om ons gedrag te veranderen? Het is belangrijk om hier antwoorden op te krijgen, zodat gedragsverandering werkt met positieve gevolgen op lange termijn.

Voor wie is de training bedoeld?

  • De training is geschikt voor alle werknemers, ongeacht branche en opleidings- of kennisniveau.
  • De training kan in overleg op maat worden gemaakt, bijvoorbeeld voor specifieke teams, een gehele afdeling, of juist voor een individueel traject rondom werkgeluk.

Waarom deze training?

Inzicht in eigen gedrag kan ontzettend veel opleveren. Mensen komen snel in de verleiding om vanuit impulsen of gewoontes te reageren. Het wordt een stuk makkelijker om gezonde keuzes te maken, wanneer je bijvoorbeeld jouw eetgedrag kunt sturen. Zo wordt je niet keer op keer verleid wordt door lekkere trek. Ditzelfde geldt voor sporten en bewegen. Wanneer je voornemens omtrent sporten en bewegen kunt vasthouden, heeft dat zeer positieve gevolgen voor de fysieke en mentale gezondheid, maar ook op werkprestaties. Assertief kunnen zijn kan enorm bijdragen aan werkgeluk. Gelukkige en vitale werknemers zijn productiever, minder vaak ziek en minder snel gestrest. Dit soort gedrag zélf kunnen stimuleren kan dus veel positieve gevolgen hebben.

Hoe pakken wij dit aan?

We beginnen het eerste dagdeel van de training Gedragsverandering met gedrag in het algemeen en hoe het tot stand komt. Zo krijgen de deelnemers inzicht in waarom zij zich op een bepaalde manier gedragen. We bespreken hoe gewoontegedrag tot stand komt en hoe je gewoontes kunt doorbreken. In de training maken we gebruik van een zelf samengesteld werkboek, met daarin opdrachten die de deelnemers helpen om hun eigen gedrag te gaan veranderen. Na elk onderdeel volgt een opdracht uit het werkboek, om de behandelde theorie direct toe te passen op het gedrag van de deelnemers. Het eerste dagdeel eindigt met een thuisopdracht.

Het tweede dagdeel blikken we terug op het vorige dagdeel, aan de hand van een bespreking en een korte quiz. Vervolgens wordt het huiswerk in kleine groepjes besproken om daarna plenair te bespreken hoe de deelnemers aan de slag zijn gegaan met hun plan van aanpak of al met hun gedrag. De deelnemers krijgen theorie over hoe de werking van de hersenen invloed heeft op ons gedrag en over doelen stellen. Ook in dit dagdeel wordt de theorie vertaald naar de praktijk en leren de deelnemers hoe ze hun kennis kunnen gebruiken om hun eigen gedrag te veranderen.

Wat is het resultaat van de training? 

Na het volgen van de training:

  • hebben de deelnemers inzicht in menselijk functioneren, gedrag en drijfveren.
  • zijn de deelnemers zich bewust van manieren om hun eigen gedrag bewust(er) te sturen.
  • hebben de deelnemers een concreet plan om het gewenste gedrag te realiseren.

Praktische informatie

  • De trainingsgroep heeft een minimum van 4 deelnemers en een maximum van 16 deelnemers.
  • Deze training bestaat uit twee aparte dagdelen (van 3,5 uur incl. pauzes), met een minimale tussentijd van 2 weken.
  • Neem voor meer informatie contact op met Trafieq via advies@trafieq.nl 

 Ik wil meer weten over deze training! 

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Vul uw bedrijfsnaam in
Vul uw naam in
Vul uw e-mailadres in

Trafieq registreert en verwerkt persoonsgegevens van bezoekers op haar website uitsluitend in overeenstemming met het doel waarvoor deze verkregen zijn. Trafieq maakt alleen gebruik van functionele, technische en analytische cookies. Als je je gegevens invult op een formulier, bewaart Trafieq die gegevens tot opzegging (afmeldlink in de nieuwsbrief). Klik hier voor de volledige privacyverklaring van Trafieq Groep BV. Lees hier de algemene voorwaarden van Trafieq educatie en advies BV.