Trafieq educatie en advies - zomereditie 2021

Trafieq educatie en advies - zomereditie 2021
////
   

logo

Trafieq Nieuwsbrief

Datum: 28 november 2022

 
 
 
 
 
 
 
Beste , 

Verhuizing

Trafieq is verhuisd! Misschien was het je al opgevallen, maar misschien ook niet. Trafieq is verhuisd! We groeiden op het vorige adres in Utrecht letterlijk uit het gebouw en zijn daarom verhuisd naar een prachtige locatie in Zeist.
 
Verhuisd!

Het nieuwe gebouw biedt meteen mooie voordelen, zoals 2 cursuslokalen met moderne digitale lesborden, een aparte spreekkamer en natuurlijk heerlijke koffie. De omgeving inspireert in ieder geval tot een gezonde leefstijl door de ligging aan de rand van Zeist, pal naast de bossen. Komende jaren zal Trafieq hier groeien en bloeien.

Kom vooral langs voor een heerlijke kop koffie en een goed gesprek over jouw organisatie en wat Trafieq voor jou kan betekenen. Om te voorkomen dat je naar ons oude adres reist:

Nieuw logo

nieuw logo

Niet alleen een nieuw gebouw, ook een nieuwe look!
Met trots presenteren we ons nieuwe logo, gebaseerd letterlijk op de trap in ons nieuwe gebouw, maar vooral geïnspireerd op groei en beweging.

Gedragsverandering

Met de samenvoeging van de werkorganisaties van Trafieq in 2020 is er een nieuwe koers ontstaan. Trafieq educatie & advies heeft zichzelf volop bewezen als een betrouwbare partner op het gebied van voorlichting en advies, behandeling en controles met betrekking tot middelengebruik (ADM) en zeker ook met uitvoering van de Educatieve Maatregelen van het CBR.

We hebben al deze ervaringen omgezet naar een breder aanbod vanuit de gemene deler van ons werk: gedragsverandering! Trafieq richt zich daarbij wel specifiek op gedragsverandering binnen veiligheid, gezondheid en samen werken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan trainingen en advies rond gespreksvoering en samenwerking op de werkvloer, maar ook aan duurzame inzetbaarheid en vitaliteit op de werkvloer.

Meer weten over deze nieuwe koers? Hier vertellen wij graag meer over! Neem vooral contact op via advies@trafieq.nl of bel ons op 030 - 30 70 203.

Vitaal bedrijf

Trafieq vindt het belangrijk dat bedrijven werken met gezonde en gelukkige mensen. Fitte medewerkers zorgen voor meer productiviteit, betere resultaten en minder ziekteverzuim. Trafieq biedt daarom diverse trainingen aan op het gebied van leefstijl, vitaliteit en veiligheid en bijvoorbeeld werkgeluk. Logisch dus dat Trafieq zich heeft aangesloten bij het netwerk Vitaal Bedrijf.

Via Vitaal Bedrijf kunnen ondernemers snel de best passende concrete stap zetten op het gebied van vitaliteit in bedrijven. Via het netwerk worden advies, activiteiten en inspiratie uit goede voorbeelden gedeeld.

Vitaal Bedrijf wordt uitgevoerd onder de vlag van de stichting Nederland Onderneemt Maatschappelijk!, en wordt mede mogelijk gemaakt door de ministeries van VWS en SZW. Met Vitaal Bedrijf dragen VNO-NCW en MKB-Nederland en hun regionale verenigingen bij aan het door hen ondertekende Nationaal Preventieakkoord.

Kijk op netwerk Vitaal Bedrijf voor meer informatie over het netwerk en haar activiteiten.

Trainingen van Trafieq

Trafieq ontwikkelt regelmatig nieuwe trainingen op basis van klantvragen en de actualiteit. Hieronder vind je een aantal voorbeelden van recent ontwikkelde trainingen.

RijWaardigheid

Trafieq is expert als het gaat om gedrag in het verkeer. Trafieq is dé landelijke uitvoerder van de Educatieve Maatregelen Alcohol en Gedrag (LEMA, EMA en EMG). Elk jaar volgen zo’n 12.000 tot 15.000 mensen de Educatieve Maatregel Gedrag bij Trafieq. Trafieq heeft daarmee veel kennis opgedaan over de verschillende typen verkeersdeelnemers met verkeersonveilig gedrag.
 
Deze kennis zetten we ook in voor andere doelgroepen. Preventief, maar ook als bijsturing bij onveilig verkeersgedrag. We hanteren hierbij de term ‘rijWaardigheid’. Het zijn vaak niet de technische vaardigheden van de bestuurder die het gedrag veroorzaken, maar veelal de houding en handling van emoties. RijWaardigheid gaat over veilig, positief en verantwoord verkeersgedrag. Kijk op onze website voor het volledige aanbod op rijWaardigheid.

Werkgeluk

Werkgeluk is meer dan plezier in het werk. Een vaste omschrijving van werkgeluk is er niet, maar het is een gevoel van geluk en plezier dat het werk je geeft. In de training werkgeluk staan we stil bij wat dit voor jou als deelnemer betekent. We gaan in op de componenten waaruit werkgeluk is opgebouwd en op welke manier medewerkers daar zelf invloed op kunnen uitoefenen. De deelnemers worden uitgedaagd om kritisch naar de huidige situatie te kijken, de regie te pakken naar geluk(kiger) in het werk. Zo inspireren wij werknemers ook achter hun eigen werkgeluk aan te gaan. Neem voor meer informatie over deze training contact op via advies@trafieq.nl


Leefstijl trainingen

Wat is leefstijl? Leefstijl is jouw manier van leven. Je wilt natuurlijk zo gezond en vitaal mogelijk in het leven staan en goed blijven functioneren op je werk. Om dit te ondersteunen biedt Trafieq een training Leefstijl aan. De training is een onderdeel van de Code 95 nascholing voor beroepschauffeurs. Er worden onderwerpen behandeld zoals gezond eten en leven, maar er wordt ook uitgelegd over de gevolgen van alcohol, drugs en roken op jouw vitaliteit. Naast lichamelijke gezondheid raken wij ook onderwerpen aan als stress, conflicten en het leren ‘nee’ te zeggen op juiste momenten. Tijdens deze training krijgen beroepschauffeurs meer inzicht in hun eigen levensstijl en welke stappen ze kunnen maken om de kwaliteit van hun leven te verbeteren.
Neem voor meer informatie over deze training contact op via advies@trafieq.nl

Samenwerking met Stichting WAD

Trafieq is initiator van de Stichting Werk + Alcohol en Drugs (WAD), een online expertisecentrum en stichting speciaal gericht op de individuele vragen over het gebruik van middelen en het effect daarvan op het functioneren.
Speciaal voor de Stichting WAD ontwikkelde Trafieq een workshop lachgas. De doelgroep zijn docenten, sociaal werkers, maar eigenlijk iedereen die (beroepsmatig) te maken heeft met jongeren die lachgas gebruiken. Speciaal voor hen is een ‘train-de-trainer’ ontwikkeld. Daarnaast is er een specifieke workshop voor de ‘gebruikers’. De inhoud van deze workshop gaat over hoe lachgas werkt en wat het met je doet, maar ook welke rol groepsdruk speelt. En welke schade het op lange termijn kan veroorzaken. Wil je meer weten over deze train-de-trainer en workshop? Neem dan contact op met Stichting WAD via www.werkalcoholdrugs.nl. En schrijf je vooral in voor het webinar van onze Belgische partner VIAS!

Webinar VIAS

Niet alleen in Nederland ondervinden steeds meer mensen hinder van lachgasgebruik, dat is ook het geval in Vlaanderen. Het VIAS (kennisinstituut op onder andere verkeersveiligheid) geeft daarom op 29 juni een webinar over dit onderwerp. Kijk op de website van VIAS voor meer informatie en aanmelden.

Vanuit Stichting WAD zal voorzitter Rob van Beekum een van de inhoudelijk sprekers zijn. Aan bod komen het bespreekbaar maken van middelengebruik en lachgas in het bijzonder en hoe je als maatschappelijk werker hierin een rol kunt spelen. Ook wordt gekeken naar de toekomst op het gebied van wetgeving en beleid over lachgas.

Trafieq in ROV magazine verschenen

ROV magazine wordt uitgeven door het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland (ROV Zuid-Holland) . Zij hebben als doel om verkeersveilig gedrag binnen de provincie Zuid-Holland de norm te maken, onder meer door het aanbieden van educatieve programma’s en het uitrollen van verkeersveiligheidscampagnes. 
 
Als onderdeel van hun bewustwordingscampagne over verkeersonveilig gedrag werd Sandra Kamerbeek, kwaliteitsmedewerker bij Trafieq, geïnterviewd voor het juni magazine van ROV.

Online leren

Online leren is sinds de pandemie steeds logischer geworden. Daarom biedt Trafieq ook al haar trainingen online aan. De uitvoering verschilt per training en doelgroep, we bieden graag maatwerk aan. Er zijn online groepstrainingen op een gezamenlijk tijdstip, maar ook het volgen van een online leermodule op een zelfgekozen tijdstip (en plaats) is mogelijk.

Online leermodule ADM en werk

Ben je op zoek naar meer informatie over wat voor invloed alcohol, drugs en/of medicijnen invloed heeft op het functioneren op de werkvloer? Volg dan de online leermodule over middelengebruik en de invloed hiervan op het functioneren op de werkvloer. In ongeveer een uur ben je up-to-date over middelengebruik, welke gevolgen het heeft en hoe je ongewenst functioneren kan voorkomen. Aan de hand van voorbeelden leer je hoe snel iemand onbewust onder invloed aan het werk kan gaan en krijg je praktische voorbeelden mee om dit te kunnen voorkomen. Als deelnemer word je op een positieve en leuke wijze meegenomen door de kennis en toepassing van de kennis.
Mail voor meer informatie over deze online leermodule naar advies@trafieq.nl en kijk op onze website.

Week RI&E 21 - 25 juni

Op 21 juni start de risico-inventarisatie en -evaluatie week (RI&E week) 2021. Deze week is in het leven geroepen om stil te staan bij de mogelijke gezondheids- en veiligheidsrisico’s binnen bedrijven. Werkgevers worden deze week extra bewust gemaakt van het belang van een veilige en gezonde werkomgeving.

Trafieq ondersteunt deze week van harte, het hele jaar door. Zo is het opstellen van een goed werkend alcohol, drugs en medicijnen (ADM) beleid een wezenlijk onderdeel van RI&E om preventief te handelen op werken onder invloed. Daarnaast kunnen medewerkers ook cursussen en training volgen op het gebied van gezondheid en vitaliteit. Zo kunnen ze zelf hun gezondheid zowel fysiek als mentaal in de gaten houden en optimaal blijven functioneren.

Wil jij actie ondernemen tijdens de RI&E week? Ga met ons in gesprek om te bekijken wat Trafieq kan betekenen voor een gezonder en veiliger bedrijf. 

ISO certificaat

Trafieq heeft kwaliteit en gegevensbescherming hoog in het vaandel staan. Daarom is hard gewerkt aan het behalen van niet één, maar zelfs twee iso standaarden. Het resultaat is positief. Sinds februari 2021 beschikt Trafieq over zowel het ISO 9001 certificaat (kwaliteitsmanagement) als het ISO 27001 certificaat (informatiebeveiliging). 
 
 
 

Trafieq brengt mensen in beweging om meer verantwoordelijkheid te nemen voor veiligheid, gezondheid en samen werken. 
Kom ook in beweging! 
 
 
 
www.trafieq.nl | Contact | Facebook | Twitter | LinkedIn