Nieuwsbrief Trafieq

Nieuwsbrief Trafieq

‍In deze nieuwsbrief

- Trafieq over gedragsveranderingen

- Open aanbod trainingen

- NRTO-keurmerk

en meer.


 

Trafieq behaalt het NRTO-keurmerk!

Met trots kunnen we melden dat Trafieq het NRTO-keurmerk heeft behaald. Het verkrijgen van dit keurmerk is voor ons een erkenning van de kwaliteit van onze producten en de professionaliteit van onze dienstverlening. Een onafhankelijke, externe certificerende instelling heeft getoetst of we aan de kwaliteitseisen voldoen. Het NRTO-keurmerk wordt afgegeven door de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO). De NRTO is de branchevereniging voor private opleiders. Meer info vind je hier.

Trafieq op NVVC in gesprek over normoverschrijding 

Trafieq biedt trainingen en cursussen en is daarnaast ook expert in gedragsverandering. Robert Mazier, operationeel directeur van Trafieq was op het Nationaal Verkeersveiligheids-congres en leidde een gesprek leiden over de aanpak van grensoverschrijdend gedrag van jonge verkeersdeelnemers met inbreng van jongeren en Halt(stichting), TeamAlert, Goudappel en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Meer over gedragsverandering lees je hier.

Gedragsverandering en vitaliteit

Een belangrijk aspect om mensen te motiveren hun gedrag te veranderen, is ‘kennis’. “Wij zullen nooit zeggen dat iemand geen joint meer mag roken of geen alcohol meer mag drinken, maar leggen wel uit welke consequenties hun gedrag kan hebben. Een quote uit een artikel door Vitaal Bedrijf met Robert Mazier - operationeel directeur Trafieq. Wil je het hele artikel lezen? Kijk dan hier.

‍Trafieq Academie

Wist je dat Trafieq een eigen Academie heeft? De Academie organiseert trainingen, workshops, cursussen in een blended leeromgeving waarbij ook e-learnings worden ingezet. Dit doen we met een selecte groep trainers in onze, eveneens uitgebreide, pool van professionals. Jaarlijks stellen we meer dan 11.000 mensen in staat zelf verantwoordelijkheid te nemen voor veiligheid, vitaliteit en verbinding. Zo dragen we met onze cursussen elke dag een steentje bij aan een betere wereld. Lees hier alles over de Academie. 


Open aanbod

Trafieq biedt ook 'open aanbod trainingen'. De komende tijd staan de volgende trainingen gepland:

 

3 mei 2022 - Werkgeluk bij Trafieq in Zeist

Wat maakt jouw werkdag geslaagd? En hoe bereik je dat gevoel van werkgeluk? Ontdek op welke factoren je zelf invloed hebt en ga ermee aan de slag! Klik hier voor meer informatie en inschrijven!


17 mei 2022 - Rijwaardigheid dag 1

7 juni 2022 - Rijwaardigheid dag 2
Wanneer het gaat om gedrag in het verkeer, denken we vaak aan de term 'rijvaardigheid': het technisch bedienen en besturen van een voertuig. De houding van de chauffeur en wijze van handelen bij emotie, stress of complexe verkeerssituaties zijn van grote invloed op de veiligheid van de chauffeur zelf en van andere weggebruikers. Daar gaat rijWaardigheid over: het ontwikkelen van veilig, positief en verantwoord verkeersgedrag. Klik hier om je in te schrijven en voor meer informatie!


2 juni 2022 -Aan de slag met gedrag

De training ‘Aan de slag met gedrag’ beslaat twee dagdelen. In het eerste dagdeel behandelen we gedrag in het algemeen en hoe dit tot stand komt. Hoe doorbreek je gewoontes? Het tweede dagdeel blikken we terug en bespreken we stappen die deelnemers al hebben genomen in hun weg naar gedragsveranderingKlik hier voor meer informatie en inschrijven!


29 juni 2022 - Training Signaleren Alcohol-, Drugs- en Medicijngebruik

De meeste medewerkers weten niet precies hoe lang ze onder invloed zijn van alcohol, drugs en medicijnen (ADM). Het signaleren en vervolgens aanpakken van werken onder invloed levert veel op voor een organisatie. Het helpt de werkgever om grote veiligheidsproblemen te voorkomen, maar ook om de vitaliteit van medewerkers te verbeteren. Meer informatie en inschrijven? Klik hier!


BOB Promoteam

Trafieq geeft op 7 mei een workshop aan het BOB Promoteam in Amersfoort, in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland. De workshop staat in het teken van het aanspreken van mensen rondom alcohol- en drugsgebruik. Het BOB Promoteam promoot het nuchter blijven als je nog moet rijden, in dit geval op festivals en evenementen. Wil je hier meer over weten? Klik op deze link! 

 


Nieuwe maatregel Drugs

Voor het CBR zijn we betrokken bij de ontwikkeling van de Educatieve Maatregel Drugs. Dit is een cursus voor deelnemers aan het verkeer die aangehouden zijn terwijl zij onder invloed zijn van drugs. De rol van Trafieq is om vanuit onze brede ervaring met gedragsverandering en training een draaiboek en cursusmateriaal te ontwikkelen. Ook zorgen we voor een pilot en opleiding van trainers.

‍Vacatures

Trafieq is regelmatig op zoek naar nieuwe mensen. Bekijk hieronder een aantal vacatures:

 

 

Meer vacatures vind je op www.trafieq.nl/vacatures


Jaarverslag 2021 

Niemand kijkt vreemd op als men zegt: '2021 was een zeer bewogen jaar, corona heeft een enorme impact gehad op onze organisatie en heeft dat nog steeds.' Het gevolg van een crisis zoals de coronacrisis zou verlammend hebben kunnen werken. Kijken we echter terug op 2021 dan hebben we enorm veel ontwikkeling doorgemaakt. Lees hier welke ontwikkelingen dat zijn geweest. www.trafieq.nl/jaarverslag.

Trafieq educatie en advies

Bergweg 173a I 3707 AC Zeist I 030 - 30 70 200 I   I www.trafieq.nl