Nieuwsbrief Trafieq

Nieuwsbrief Trafieq

Omgaan met middelengebruik

Deze periode staat bij Trafieq in het teken van omgaan met middelengebruik bij werknemers. We richten ons op preventie en vermindering van middelengebruik op de werkvloer en in het verkeer. Hoe ga je hier als werkgever mee om en hoe kun je werknemers ondersteunen? 

E-learning 

Het festival seizoen is weer begonnen! Gebruiken jouw medewerkers ook wel eens alcohol of drugs

in het weekend? En weet je dat dit vaak een onbedoeld effect heeft op de werkvloer? Lees hier hoe onze E-learning een bijdrage kan leveren aan de veiligheid en vitaliteit binnen jouw organisatie!

ADM-beleid en testen een stap verder

Trafieq maakt al jaren werk van goed beleid gericht op Alcohol, Drugs en Medicijnen (ADM). Minister Van Gennip (SZW) heeft in mei weer eens het belang onderstreept van een ADM-beleid voor organisaties. Daarnaast wil zij ook de mogelijkheden voor bedrijven verruimen voor het kunnen testen van werknemers bij bedrijven. Wil je meer weten over onze aanpak en de opvallende zaken uit de kamerbrief? Lees dan verder.


‍Misvattingen over cannabisgebruik en verkeersdeelname

Er bestaan veel misvattingen over gebruik van cannabis en verkeersdeelname. Uitgesproken tegenstanders grijpen alles aan om cannabis in de beklaagdenbank te zetten. Daarbij worden zaken soms overdreven en waarheden weggelaten. Hetzelfde zien we omgekeerd bij enthousiaste voorstanders van cannabisgebruik. Door deze groep worden gevaren gebagatelliseerd of ontkend.

Stagiaires gezocht!
We zijn op zoek naar stagiaires op het gebied van:

  • Stage Sales & Marketing
  • Stage Communicatie
  • Stage Gedrag & Educatie

Bekijk de vacature hier

Trafieq Academie
Naast cursussen biedt Trafieq ook advies en begeleidingstrajecten voor bedrijven. Dat doen we niet alleen op het gebied van middelengebruik, maar op nog veel meer gebieden. Nieuwsgierig naar wat we voor jou kunnen betekenen? Neem hier eens een kijkje op de website! 


Open aanbod
Ben je al bekend met ons open aanbod? We bieden regelmatig cursussen aan. Hieronder een aantal data voor cursussen van een dagdeel.

 

29 juni, 12 september of 27 oktober 2022:   Signaleren Alcohol-, Drugs- en Medicijngebruik

 

Een deelnemer over deze training'De inhoud wordt op een leuke manier gebracht en speelt

in op praktijksituaties.'


14 juli, 17 oktober of 16 november 2022:     Gesprekstechnieken Alcohol-, Drugs- en Medicijngebruik

 

Klik op de titels voor meer informatie.


‍Jaarverslag 2021

Heb jij het jaarverslag van 2021 al ontdekt? Je vindt het hier. Doe mee aan de quiz en maak o.a. kans op een gratis adviesgesprek.

Trafieq educatie en advies

Bergweg 173a I 3707 AC Zeist I 030 - 30 70 200 I  advies@trafieq.nl I www.trafieq.nl