Nieuwsbrief Trafieq september 2022

Nieuwsbrief Trafieq september 2022

  In deze nieuwsbrief:

- Gratis masterclasses

- Code 95

‍Vitaliteit

Vitaliteit draait om eigen kracht, energie, motivatie en zin om aan te pakken. Je hebt zelf invloed op hoe vitaal je je voelt, bijvoorbeeld door je leefstijl. Je leefstijl op een positieve manier beïnvloeden kan op verschillende manieren. Zo heeft het letterlijk in beweging komen een grote positieve invloed op je gewicht en motoriek, maar ook op de ontwikkeling van je hersenen en het mentaal welbevinden. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat het stimuleren van een gezonde leefstijl veel positieve invloed heeft op werkprestaties. Vitale werknemers zijn productiever, minder vaak ziek en minder snel gestrest. Zo verzuimen werknemers een stuk minder wanneer deze zichzelf hoog beoordelen op vitaliteit in vergelijking met werknemers die zichzelf laag beoordelen.


Vitaliteit hangt dus samen met o.a. lichamelijke activiteit, voeding, middelengebruik, verslaving, stress maar ook met bijvoorbeeld de sociaal-economische status. Veel van deze factoren kun je in theorie zelf beïnvloeden, al is dit in de praktijk lastig. De verleiding om vanuit je impulsen of gewoontes te reageren is vaak (te) groot. Het onderwerp vitaliteit vinden wij bij Trafieq daarom erg belangrijk. Het komen tot betere prestaties met kracht van binnenuit door middel van de juiste begeleiding en handvatten.


Binnenkort bij Trafieq: gratis masterclasses!

Trafieq organiseert gratis masterclasses op ons kantoor in Zeist. We bespreken thema’s die voor ons belangrijk zijn en te maken hebben met veiligheid, vitaliteit en verbinding. In de pauze staat er een soepje en een broodje voor je klaar en kun je netwerken met andere aanwezigen.


Ben je benieuwd naar de dienstverlening van Trafieq en spreekt één van de onderstaande thema’s je aan? Kijk eens rond in ons aanbod!


Masterclass Stoppen met Roken op 5 oktober 2022

Masterclass Coachhoudingen op 13 oktober 2022

Masterclass Rijwaardigheid op 17 november 2022

 

Uitgelicht: Masterclass Stoppen met roken

Elke roker heeft eigen redenen waarom écht stoppen niet goed lukt. Roken richt veel schade aan; dat weten we best. Toch is er altijd een excuus om nog even niet te stoppen met roken. Sommige mensen associëren roken met ontspanning; anderen roken juist uit verveling of omdat ze het lekker vinden. Diep van binnen wíllen we misschien niet stoppen of zijn we bang niet te kúnnen stoppen.


In oktober (stoptober) doen talloze rokers een poging tot stoppen met roken. Maar hoe kun je dit het beste aanvliegen?

Met deze Masterclass Stoppen met roken krijg je inzicht in de drijfveren en motieven achter roken. De masterclass vindt plaats op 5 oktober van 16:00 tot 19:30 in Zeist. Deelname is gratis, inclusief een soepje met brood in de pauze. 


Wil jij nu écht stoppen met roken? Meld je hier aan!Basiskwalificatie beroepschauffeurs 

Beroepschauffeurs kunnen hun basiskwalificatie (Code 95) met vijf jaar verlengen door een nascholingstraining te volgen bij Trafieq.  Deze trainingen duren 35 uur en richten zich met name op leefstijl en fysieke belasting. Juist deze onderwerpen zijn interessant voor beroepschauffeurs omdat zij veel zitten tijdens hun werk.


De gezondheid van chauffeurs is van grote invloed op het rijgedrag en zodoende ook op de verkeersveiligheid. Bovendien zijn vitale werknemers productiever, gezonder en beter in balans. Uiteraard brengt een gezonde leefstijl de chauffeur ook veel voordelen op persoonlijk vlak, van een gezond gewicht tot mentaal welbevinden!

 

Interesse in Code 95 trainingen? Klik hier!


Trafieq educatie en advies

Bergweg 173a I 3707 AC Zeist I 030 - 30 70 200 I  advies@trafieq.nl I www.trafieq.nl