Doe jezelf (en je personeel) een ADM-beleid kado!

Doe jezelf (en je personeel) een ADM-beleid kado!
////
 

logo

Trafieq Nieuwsbrief

Datum: 28 november 2022

Doe jezelf (en je personeel) een ADM-beleid kado

Beste , 

De dagen worden korter, hét teken dat de feestdagen in aantocht zijn. Ook bij Trafieq raken we in de stemming. Maar we vragen ook aandacht voor de keerzijde: het, al dan niet bewust, bovenmatig gebruik van alcohol en drugs op en rond de werkvloer. Tijdens de feestdagen, maar ook ervoor en erna. Onze directeur Harry Rienmeijer wijst in deze nieuwsbrief op de risico’s van alcohol, drugs en medicijnen (ADM) in werksituaties.

Extra inzet personeel
“Een feestmaand als december, met zijn borrels en etentjes zowel in familiekring als in een werkomgeving, kan heel mooi zijn. Maar dat brengt tegelijk risico’s met zich mee op het gebied van alcohol en drugs. En voor de bedrijven die juist heel druk zijn in die periode, is het een nóg grotere risicofactor. Denk aan distributiecentra en pakketdiensten. Die zetten vaak extra personeel in. Dat zijn vaak uitzendkrachten die lang werken én daarnaast ook gewoon een sociaal leven hebben. Mensen willen niet onder invloed op het werk verschijnen. Maar ze weten vaak ook niet dát ze de volgende dag nog onder invloed van alcohol of drugs zijn.

Als landelijk uitvoerder van educatieve maatregelen, zoals de Educatieve Maatregel Alcohol en verkeer, zien wij bij Trafieq elk jaar in maart weer een sterke toename van mensen die deze verplichte cursus krijgen opgelegd. Dat komt omdat ze tijdens de feestdagen met alcohol in hun bloed in het verkeer zijn aangehouden. 

Bezinning
De kerstperiode is vaak het moment van bezinning. Ik zeg tegen bedrijven: bezin je over beleid omtrent alcohol en drugs. Zodat je al volgend jaar de problemen voor bent en je er in de toekomst geen zorgen meer over hoeft te hebben. Ga ermee aan de slag en dat hoeft niet moeilijk te zijn!”

Harry’s tip: “Geef jezelf een ADM-beleid van Trafieq kado. Voor Sinterklaas, kerst of als goed voornemen voor 2020.”
Zelf doen
Je kunt zelf aan de slag. Trafieq biedt een eenvoudig te gebruiken online ADM- beleidstool. Die loodst je langs alle belangrijke vragen en juridische adviezen. Je ontwikkelt, zonder specialist, een ADM-beleid dat arbeidsrechtelijk kloppend is en dat jou helpt de juiste keuzes te maken ten aanzien van de privacywet AVG.

Inschakelen specialist
Trafieq kan je ook volledig ontzorgen en een compleet, alomvattend ADM-beleid opstellen, dat helemaal is toegespitst op jouw bedrijf. 
 
Fokke&Sukke zijn eruit
Voor de duidelijkheid: ADM-beleid is géén betutteling. Het gaat juist over veiligheid en welzijn van de medewerkers!

 
Meer weten? Of direct aan de slag met uw eigen ADM-beleid?
Trafieq kan u hierbij ondersteunen! Neem vrijblijvend contact op met Anja Baijens via 030-3070203 of mail naar advies@trafieq.nl


 
www.trafieq.nl | Contact | Facebook | Twitter