3-Partijencontract goed voor zowel werkgever als werknemer

3-Partijencontract goed voor zowel werkgever als werknemer
////
 

logo

Trafieq Nieuwsbrief

Datum: 28 november 2022

Wat doet een werkgever wanneer blijkt dat een medewerker tijdens werktijd onder invloed is? Volgt er ontslag, een schorsing? Of wordt hulp ingeroepen?

Beste , 

Deze nieuwsbrief is een verkorte versie van een artikel over het 3-partijencontract. Werkgever en werknemer gaan daarin samen met Trafieq oplossingsgericht te werk om te voorkomen dat werknemers opnieuw onder invloed aan het werk gaan. De praktijk wijst uit dat beide partijen hier baat bij hebben. Ook bedrijfszorgverzekeraars zien de meerwaarde van deze interventie. Volgens hen is dit de beste en goedkoopste oplossing.

Voordelen van het 3-partijencontract
Een van de belangrijkste voorwaarden van het 3-partijencontract is namelijk dat de werknemer aan het werk blijft. Vaak meldt iemand die onder invloed aan het werk is, zich ziek. Dat kost de werkgever al snel veel geld. Als bedrijf houd je dus iemand binnenboord in wie je vaak veel geïnvesteerd hebt. 

Geen wachttijd
In de reguliere verslavingszorg gelden wachttijden van minstens drie maanden. Het voordeel van dit 3-partijencontract is dat je direct met de behandeling kunt beginnen. Zo win je kostbare tijd.

Lees het hele artikel op onze website

Of neem contact op met Anja Baijens, om direct aan de slag te gaan met het 3-partijencontract. 


Trafieq in tijden van corona-maatregelen
Hoewel de fysieke trainingen en bijeenkomsten tijdelijk hebben stilgelegen, is Trafieq nog steeds in volle beweging met zowel on- als offline activiteiten:
- Voorlichting alcohol, drugs en medicijnvrije werkvloer
- e-learning via de Trafieq academie. 

- ADM risicoscan, om snel inzicht te krijgen in de risico's op functioneren onder invloed. (Gratis)
- Online ADM-beleidstool, om online zelf uw ADM-beleid snel en volledig op te stellen. 
- Gratis publicaties, zoals de infographic over drank en drugs, of het whitepaper over de eerste stappen naar een werkend ADM-beleid 

Gedragsverandering
Bovendien heeft Trafieq specifiek kennis over de invloed van alcohol-, drugs- en medicijngebruik op de werkvloer, maar heeft ook veel expertise over het gedrag van mensen en hoe je dat kan veranderen en beïnvloeden. Bijvoorbeeld richting gezondheid, veiligheid of goede samenwerking. Neem alvast een kijkje op ons YouTube kanaal om hier meer over te weten te komen. Er is een speciale serie over gedragsverandering gerealiseerd. 
Trafieq - gedragsverandering en corona
 
Meer weten? Of direct aan de slag met uw eigen ADM-beleid?
Trafieq kan u hierbij ondersteunen! Neem vrijblijvend contact op met Anja Baijens via 030-3070203 of mail naar advies@trafieq.nl


 
www.trafieq.nl | Contact | Facebook | Twitter