3-Partijencontract Consistent© tussen werkgever, werknemer en Trafieq

3-Partijencontract Consistent© tussen werkgever, werknemer en Trafieq

Vermoeidheid, stress en fysieke klachten kunnen veel invloed hebben op iemands functioneren op het werk. Deze factoren kunnen te herleiden zijn naar een ongezonde leefstijl. Wanneer een ongezonde leefstijl het werk van een medewerker beïnvloed, zoals fouten maken of minder productief zijn, kan de werkgever of de werknemer stappen ondernemen. 

Door de jarenlange praktijkervaring van Trafieq weten we dat het vaak voorkomt dat medewerkers disfunctioneren op de werkvloer als gevolg van gedragsproblemen. Dit disfunctioneren kan onder andere veroorzaakt worden door een ongezonde leefstijl, zoals excessief eetgedrag en een gebrek aan beweging of slaap wat de vitaliteit kan verlagen. Omdat dit disfunctioneren invloed heeft op het uitgevoerde werk, kan het van groot belang zijn om dit soort problematiek aan te pakken als werkgever. 

Er zijn bedrijven die een medewerker direct ontslaan wanneer dit soort problematiek aan het licht komt. Trafieq geeft de voorkeur aan schorsing van de medewerker omdat dit veel voordelen biedt.. De krappe arbeidsmarkt en het risico op verzuim spelen daarin een belangrijke rol, maar ook de kwaliteit die een medewerker of werknemer normaal gesproken levert, zonder de huidige problematiek. Daarom is het aanbieden van hulp door middel van het 3-Partijencontract Consistent© vaak de meest geschikte oplossing voor veel werkgevers. 

Dit contract is een overeenkomst tussen werkgever, werknemer en de behandelaar van Trafieq educatie en advies BV. Het doel van zo’n 3-Partijencontract Consistent© v is om te voorkomen dat activiteiten in de vrije tijd een verslaving worden en daardoor het welzijn en ook werkzaamheden beïnvloeden. Kort gezegd is dit contract een hulpmiddel om de vitaliteit van medewerkers te verhogen. 

Hoe werkt het 3-Partijencontract Consistent©?
Het 3-Partijencontract Consistent© is een unieke methode om problemen rond verslaving bij medewerkers aan te pakken. Er wordt snel en discreet gewerkt. De werknemer blijft als regel aan het werk waardoor de dagelijkse routine van de medewerker blijft bestaan en hij dus niet ziek gemeld wordt. Een win-win situatie voor werknemer én werkgever. Tijdens het traject zullen er 7 behandelgesprekken plaatsvinden over een tijdsspanne van een half jaar waarin werknemer, werkgever en de begeleider vanuit Trafieq altijd gelijkwaardig aan elkaar zijn. Vooraf zal er altijd een intakegesprek plaatsvinden om te kijken of wij iets voor elkaar kunnen betekenen. Klik hier om meer te lezen over het 3-Partijencontract Consistent© Leefstijl.Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

We brengen jou, je organisatie of je medewerkers graag in beweging.

We brengen jou, je organisatie of je medewerkers graag in beweging.

Algemene informatie

Algemene informatie

Adresgegevens


© Trafieq | Ontwerp: Elephant Design | Realisatie: WebLab42