Je bent niet ingelogd. De nieuwsbrief bevat mogelijk gebruikersinformatie, dus deze wordt mogelijk niet correct weergegeven.

Nieuwsbrief Trafieq november 2022

Nieuwsbrief Trafieq november 2022

Rijwaardigheid

 A.s. donderdag 17 november organiseert Trafieq de Masterclass ‘Rijwaardigheid’. Deze masterclass richt zich op gedrag in het verkeer en verkeersveiligheid. Of je nu zelf deelneemt aan het verkeer of verantwoordelijk bent binnen een organisatie voor verkeer en vervoer.

Er zijn nog een paar plekken, dus geef je snel op!

Uitlichting

Veel mensen kunnen technisch goed rijden, maar dat garandeert niet automatisch veilig en verantwoord verkeersgedrag. Daar komt veel meer bij kijken. Denk maar aan houding en reactie bij o.a. emoties, stress of in complexe verkeerssituaties. Sterker nog, goed kunnen rijden zorgt nog wel eens voor zelfoverschatting. Het gedrag dat hieruit voortkomt, kan overkomen als asociaal gedrag. Bij rijwaardigheid gaat het over veilig, positief en verantwoord verkeersgedrag.

 

Wat we gaan doen: Je wordt meegenomen in het hoofd van de verkeersdeelnemer. Wat zijn veel voorkomende risico's? Wat zorgt ervoor dat iemand sociaal of asociaal gedrag vertoont? Welke types van asociaal gedrag zien we en wat is er aan te doen? Hoe zit het met het wettelijke kader? Wat kun je zelf doen en/of voor de organisatie waar je voor werkt? Patrick Vielvoye neemt je mee in de wereld van rijwaardigheid.

 

Interessant voor: iedereen die zich bezig houdt met verkeersgedrag en verkeersveiligheid. Of je nu zelf deelneemt aan het verkeer of verantwoordelijk bent binnen een organisatie voor verkeer en vervoer, je bent van harte welkom. We denken aan medewerkers en leidinggevenden van vervoersbedrijven, bezorgbedrijven, transportbedrijven en personenvervoer, maar ook organisaties die hun medewerkers met bedrijfsvoertuigen aan het verkeer laten deelnemen (zoals bijvoorbeeld loodgieters, vertegenwoordigers, bouwvakkers, pakketbezorgers, maaltijd- en pakketbezorgers).


Expertise

RijWaardigheid draait niet om technische vaardigheden; het draait om veilig, positief en verantwoord verkeersgedrag. Trafieq heeft een berg aan ervaring met gedrag in het verkeer. Zo begeleiden we per jaar 12.000 tot 15.000 mensen bij de uitvoering van de Educatieve Maatregelen voor het CBR (LEMA, EMA en EMG). Maar we verzorgen ook workshops, trainingen en individuele begeleidingstrajecten voor werknemers van bedrijven. Bovendien geven we organisaties advies bij hun aanpak.

‍Meer aanbod

Naast de masterclass biedt Trafieq ook een individueel begeleidingstraject: het 3-Partijencontract Consistent© Rijwaardigheid.

Het 3-Partijencontract is een overeenkomst tussen werkgever, werknemer en de behandelaar van Trafieq educatie en advies BV. Deze vorm van begeleiding is geschikt voor iedereen die eenmalig of herhaaldelijk een onjuiste afweging heeft gemaakt waardoor de verkeersveiligheid in gevaar kwam.

Kijk voor meer informatie op onze website.

 

Training Rijwaardigheid

Duur: twee dagen, met een tussenpoze van 2 weken.

Datum: eerste dag vindt plaats op 10 januari 2023, de tweede op 24 januari 2023.

Voor wie:

  • iedereen die beroepshalve aan het verkeer deelneemt, zoals professionele bestuurders van vervoersbedrijven, bezorgbedrijven, transportbedrijven, en personenvervoer.
  • medewerkers die met bedrijfsvoertuigen aan het verkeer deelnemen (loodgieters, vertegenwoordigers, bouwvakkers, pakketbezorgers).
  • maaltijd- en boodschappenbezorgers die vooral in de stad aan het verkeer deelnemen (veelal op elektrische fiets of brommer).

Klik hier voor meer informatie!


Wist je dat....


...de meeste ongelukken gebeuren op 80 kilometer wegen?

 

...in ons land per dag gemiddeld twee verkeersdoden vallen en maarliefst 58 zwaar gewonden?

 

...een van de meest voorkomende ongelukken de kop staart botsing is?

 

...ongeveer 95 procent van alle verkeersongevallen te wijten is aan menselijk falen? 

 

... bellen één van de grootste oorzaken van verkeersongevallen is?


  Gedrag

Mensen in beweging brengen om zelf de verantwoordelijkheid te nemen voor hun gedrag. Dat is het uitgangspunt van Trafieq. We leggen niets op, maar proberen vanuit de intrinsieke motivatie van mensen verandering teweeg te brengen.

Het COM-B model

Binnen Trafieq werken we onder andere met het COM-B model. Wat maakt dat het gewenste gedrag nog niet tot stand is gekomen? En aan welke knoppen moeten we draaien om wél het gewenste gedrag te bereiken? Volgens het COM-B model komen mensen pas in beweging wanneer zij hiertoe in staat zijn (Capacity: kunnen), de gelegenheid krijgen (Opportunity: omgeving) én de juiste motivatie hebben (Motivation: willen) om in beweging te komen richting het gewenste gedrag (Behavior).

Training 'Aan de slag met gedrag'

Elk jaar nemen talloze mensen zich voor om vanaf 1 januari hun gedrag te veranderen. De lucht gonst van de ‘goede voornemens’ zoals stoppen met roken en minder alcohol drinken; meer bewegen en afvallen; assertiever zijn en beter grenzen aangeven. Prachtige voornemens waar we ijverig aan beginnen, maar die al snel in de prullenbak belanden. Wat maakt het zo moeilijk om ons gedrag te veranderen?

Ben je hier ook benieuwd naar? Dan ben je bij Trafieq van harte welkom!

In de training ‘Aan de slag met Gedrag’ krijgen deelnemers kennis over gedrag én concrete handvatten om hun eigen gedrag te veranderen, zodat ze zelf de weg kunnen bewandelen naar een gezonder en

gelukkiger (werk)leven. Deze training bestaat uit twee dagdelen, waarvan het eerste dagdeel plaats zal vinden op 8 december 2022 en het tweede op 12 januari 2023.

Wil jij grip krijgen op jouw eigen gedrag? Schrijf je hier in! 


Trafieq educatie en advies

Bergweg 173a I 3707 AC Zeist I 030 - 30 70 200 I   I www.trafieq.nl