Training Code 95 Fysieke belasting

code 95 fysieke belastingWeet jij het verschil in jouw hartslag in rust en na inspanning?

Waar parkeer jij ten opzichte van het wegrestaurant?

Wil jij meer tips om te weten hoe je als beroepschauffeur om kunt gaan met fysieke belasting? 

Doe dan nu de vernieuwde training fysieke belasting!

 

 


Introductie

Voor wie is deze training bedoeld?

Waarom de training Code 95 Leefstijl?

Hoe pakken wij dit aan?

Wat is het resultaat van de training?

Praktische informatie

Ik wil meer weten over deze training! 


Introductie

Alle beroepschauffeurs zijn verplicht om een basiskwalificatie (Code 95) te halen. Deze is 5 jaar geldig en kan telkens verlengd worden voor een periode van 5 jaar door 35 uur nascholing te volgen.

De nascholingscursussen (C95) van Trafieq richten zich op leefstijl en fysieke belasting. Deze specifieke onderwerpen zijn van belang voor beroepschauffeurs, omdat zij tijdens het uitoefenen van hun beroep veel stilzitten. De gezondheid van de chauffeurs kan veel invloed hebben op hun rijgedrag en zo ook op veiligheid op de weg. Naast dat een goede gezondheid van de chauffeurs (veel) risico’s kan verminderen, zijn er ontzettend veel positieve gevolgen.

Voldoende bewegen heeft een positieve invloed op je gewicht en motoriek, maar ook op de ontwikkeling van je hersenen en mentaal welbevinden. Het stimuleren van een gezonde leefstijl heeft ook veel invloed op werkprestaties.

Vitale werknemers zijn productiever, minder vaak ziek en minder snel gestrest. Kortom, een gezonde leefstijl zorgt voor vitale chauffeurs.

Voor wie is de training bedoeld?

  • Code 95 trainingen zijn geschikt voor beroepschauffeurs.

Waarom deze training?

Roken, overgewicht of probleemdrinken vormen samen de grootste oorzaak van ziekte in Nederland. Bijna de helft van de Nederlandse bevolking heeft overgewicht en daarbij een verhoogd risico op hart- en vaatziekten. Fysieke belasting speelt hier ook een grote rol in.

In totaal lijden 460.000 werknemers aan een fysieke beroepsziekte. Dat zorgt niet alleen voor veel persoonlijk leed, uitval en arbeidsongeschiktheid, maar levert jaarlijks ook hoge kosten voor werkgevers en de maatschappij op. Gezondheid is dus ontzettend belangrijk voor de fysieke gezondheid en levenskwaliteit van werknemers, maar ook voor werkprestaties.

Werknemers die hoog scoren op vitaliteit, verzuimen een stuk minder dan werknemers die laag scoren. Gezondheid is dus een erg belangrijk en invloedrijk thema voor zowel werknemers als werkgevers.

Hoe pakken wij dit aan?

Bij gezond leven komen best een aantal dingen kijken. Daarom splitsen we de Code 95 op in twee trainingen: de Leefstijl training en de training Fysieke belasting.

Fysieke belasting
In de training Fysieke belasting leren beroepschauffeurs over verschillende vormen, oorzaken en gevolgen van fysieke belasting. De training biedt handvatten waarmee fysieke overbelasting voorkomen kan worden, om zo de fysieke gezondheid van beroepschauffeurs te verbeteren en/of te behouden. De beroepschauffeur wordt gemotiveerd om eigen werksituaties te herkennen en indien mogelijk te verbeteren. Daarnaast kan de deelnemer verbanden tussen veilig rijgedrag en zijn fysieke conditie. Dit alles zorgt voor een veilige en prettige uitoefening van zijn beroep.

Kijk hier voor meer informatie over de training Leefstijl.

Wat is het resultaat van de training? 

Na het volgen van de training:

  • hebben de deelnemers kennis over fysieke belasting die relevant is voor beroepschauffeurs.
  • hebben de deelnemers kennis over hoe ze hun eigen fysieke belasting tijdens hun werk kunnen verminderen, bijvoorbeeld door het aannemen van de juiste zit- en stuurhouding, het op de juiste manier in- en uitstappen (cabine en laadruimte).
  • hebben de deelnemers inzicht in hoe zij hun eigen fysieke gezondheid kunnen verbeteren en behouden.

Praktische informatie

  • De trainingsgroep heeft een maximum van 16 deelnemers.
  • Deze training duurt één hele dag (7 uur incl. pauzes).
  • Neem voor meer informatie contact op met Trafieq via: advies@trafieq.nl 

 Ik wil meer weten over deze training! 

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Vul uw bedrijfsnaam in
Vul uw naam in
Vul uw e-mailadres in

Trafieq registreert en verwerkt persoonsgegevens van bezoekers op haar website uitsluitend in overeenstemming met het doel waarvoor deze verkregen zijn. Trafieq maakt alleen gebruik van functionele, technische en analytische cookies. Als je je gegevens invult op een formulier, bewaart Trafieq die gegevens tot opzegging (afmeldlink in de nieuwsbrief). Klik hier voor de volledige privacyverklaring van Trafieq Groep BV. Lees hier de algemene voorwaarden van Trafieq educatie en advies BV.