Skip to main content

Geslaagde eerste masterclass bij Trafieq

Geslaagde eerste masterclass bij Trafieq

We kunnen terugkijken op een geslaagde eerste Masterclass van Trafieq met medewerkers en gasten uit het onderwijs, educatie en politie. Dit keer over Lachgas en in samenwerking met Stichting WAD, expertisecentrum werk + alcohol en drugs.

Volgende Masterclasses zijn op 5 en 13 oktober over Stoppen met Roken (Stoptober) en Coachhoudingen (welke houding kun jij aannemen in begeleiding en training). Check het volledige overzicht op onze website.

Lachgas

Het gebruik van lachgas levert risico's op voor de gebruiker, maar ook voor anderen in het verkeer of op de werkvloer. Zo zien we steeds meer autombilisten die betrokken zijn bij een (eenzijdig) ongeval en onder invloed van lachgas blijken te zijn.

De belangrijkste risicogroep wat betreft rijden onder invloed van lachgas zijn jongeren. Jonge bestuurders hebben door hun gebrek aan rijervaring ook in nuchtere toestand al een groter risico op een ongeval. Daarnaast kan het gebruik van lachgas op de werkvloer voor veiligheidsproblemen zorgen.

Door het gebruik van lachgas neemt de overlast toe. Dit is goed terug te zien in Utrecht, waar in de wijken zonder lachgasverbod de overlastmeldingen de laatste jaren flink zijn toegenomen. Hierdoor heeft de gemeente Utrecht besloten om het lachgasverbod uit te breiden naar meerdere wijken. Er wordt dus steeds meer beleid opgesteld rondom lachgas, maar om beleid te schrijven is kennis over het gedrag en de motieven van de gebruiker essentieel.

Masterclass gemist?

Je kunt de Workshop Lachgas boeken via onze website. Deze training is geschikt voor primaire gebruikers van lachgas en de omgeving van de gebruikers. We bieden ook een ´train de trainer workshop´ aan voor veldwerkers. 

De volgende Masterclasses zijn op 5 en 13 oktober over Stoppen met Roken (Stoptober) en Coachhoudingen (welke houding kun jij aannemen in begeleiding en training). Check het volledige overzicht op onze website.