Skip to main content

In Memoriam: Harry Rienmeijer

In Memoriam: Harry Rienmeijer

In Memoriam: 5 maart 1966 - 10 april 2023

Harry Rienmeijer, oud-directeur en mede-eigenaar van Trafieq, is op maandag 10 april 2023 op 57-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van alvleesklierkanker. Wij zijn verslagen, verdrietig en leven mee met Sandra, de familie en alle vrienden. 

De laatste periode
Samen met Sandra Kamerbeek, zijn levenspartner en partner in Trafieq, heeft Harry de laatste maanden, naast de intensieve zorg en alle verdrietige momenten, nog mogen genieten van betekenisvolle momenten, mooie ontmoetingen, reizen en uitstapjes. Helaas mocht de cruise in de Middellandse Zee er niet meer van komen. Harry was nog vol goede moed. Vorige week was Harry zelfs nog bij ons op het kantoor in Zeist om afscheid te nemen van onze collega Irene Glansbeek. 

De klap van het bericht dat de chemokuren niet meer vervolgd konden worden, was lastig te verwerken. De hoop en de regie waren weg. Daarna ging het snel. Harry was op. Het is goed dat hij nu rust mag hebben.

Aanwezig
Harry had de natuurlijke neiging om een rol te spelen in de levens van de mensen die zijn pad kruisten, zoals zijn familie, vrienden, collega’s, Stichting WAD, samenwerkingspartners, klanten, muzikanten, radiomakers, mensen van Appelpop en ga zo maar door. Harry was niet te missen. Als hij een ruimte binnenkwam, werd hij opgemerkt. Al helemaal op het podium. En was er geen podium, dan wist hij die met zijn boeiende verhalen, aanstekelijke lach, welgemeende en warme betrokkenheid en drang om dingen aan te pakken, zelf wel te creëren.

Together made man
Het ging voor Harry niet altijd vanzelf. Hij heeft hard moeten werken en veel moeten verdragen en laten. Uiteindelijk heeft hij, geholpen door een groep trainers, samen met Sandra Kamerbeek een mooi bedrijf opgezet, waar wij als Trafieq nog steeds de vruchten van plukken. Dat maakt hem tot een ‘together made man’. Dat is ook de filosofie die hij in het bedrijf heeft gebracht: samen maken wij Trafieq. Ongeacht je achtergrond of je functie: iedereen doet mee.

De komende periode
Wij wensen Sandra, de familie, vrienden en alle anderen veel kracht en troost toe. Vooral ook in de komende periode, waarin na de verslagenheid het enorme gemis meer en meer voelbaar zal worden. 

Harry zal voortleven in al onze mooie en bijzondere herinneringen en verhalen. Wij zijn vastberaden om het werk van Trafieq, als één van Harry’s levenswerken, vol overtuiging en toewijding voort te zetten en uit te bouwen.

Muziek
Harry was een ultieme muziekliefhebber. Thuis, op festivals, bij Tivoli, in het radio maken en zelfs bij het managen van bands. Het kan niet anders dan dat wij dit In Memoriam dan ook afsluiten met een nummer van een door Harry bewonderde artiest, niemand minder dan David Bowie. David Bowie die zijn eigen sterven voorbereidde met zijn eigen musical met de titel: Lazarus.

Reacties en donaties
Mocht je naar aanleiding van dit bericht iets willen sturen aan Sandra of aan Trafieq dan kan dat via Trafieq: . Het postadres is Bergweg 173A, 3707 AC Zeist. Goed om te weten: Harry zou liever hebben gewild dat u geld voor eventuele bloemen zou doneren aan Stichting MOVE. Harry was altijd erg enthousiast over dit werk.