Lachgas - om te lachen?

Lachgas - om te lachen?

De satirische nieuwspagina De Speld zet zoals bekend haar lezers regelmatig op het verkeerde been. Dat gebeurde ook met het nieuwsbericht over dat het CBR de lachgasproef onderdeel maakt van het rijexamen. Wat lijkt op een serieus nieuwsbericht blijkt al lezend steeds hilarischer te worden: "De lachgasproef zal niet al te moeilijk worden. De examenkandidaat hoeft maar vijf ballonnen naar binnen te hijsen en moet dan proberen ongeschonden vijf kilometer op de snelweg af te leggen met daarna twee kilometer filerijden. Bij drie botsingen is de kandidaat gezakt."

Kun je grappen maken over zo'n toch wel serieus onderwerp? Jaarlijks gebeuren er namelijk honderden ongelukken waarbij lachgas een rol speelt. In de eerste tien maanden van dit jaar waren het er 595 en 21 daarvan hadden een dodelijke afloop. Dat is erg heftig. Je zou er maar bij betrokken zijn.. Of je dag in dag uit inspannen voor de verkeersveiligheid. Dan kan zo'n satirisch nieuwsbericht in precies het verkeerde keelgat schieten.

En toch kan humor een goede rol spelen in een proces van bewustwording. Door je op het verkeerde been te zetten, word je getriggerd om het artikel te lezen. Wij merken in onze trainingen en workshops dat humor en provocatief coachen in sommige gevallen een heel goed middel is om de gedachten op 'AAN' te krijgen. Met de overdrijving van het normaliseren van lachgasgebruik in het verkeer, kun je juist tot de conclusie komen dat het dus helemaal niet normaal is. De Speld laat met haar satirische nieuwsberichten 'ballonnetjes' op die mensen zelf mogen doorprikken.

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

We brengen jou, je organisatie of je medewerkers graag in beweging.

We brengen jou, je organisatie of je medewerkers graag in beweging.

Algemene informatie

Algemene informatie

Adresgegevens


© Trafieq | Ontwerp: Elephant Design | Realisatie: WebLab42