Skip to main content

In het hoofd van de verkeersovertreder tijdens het NVVC

In het hoofd van de verkeersovertreder tijdens het NVVC

Tijdens het Nationaal Verkeersveiligheidscongres (NVVC) op 11 april 2024 kun je samen met Trafieq een kijkje nemen in het hoofd van verkeersovertreders die een Educatieve Maatregel opgelegd hebben gekregen. Wie zijn deze mensen? Hoe kijken zij aan tegen hun eigen gedrag, hoe komen ze binnen bij de verplichte cursus, wat doet zo’n cursus met ze?

Het NVVC is een tweejaarlijks congres op het gebied van verkeersveiligheid. Iedereen die te maken heeft met verkeersveiligheid ontmoet elkaar op 11 april in de Nieuwe Buitensociëteit in Zwolle: van beleidsmedewerkers en bestuurders tot wegbeheerders, politie en belangenbehartigers. Het doel is de verkeersveiligheid in Nederland te verbeteren door kennis te delen. Dat is hard nodig: recente cijfers tonen aan dat het niet goed gaat met de verkeersveiligheid.

Tijdens de kennissessie Aanpak Normoverschrijdend Gedrag nemen Marian de Kort (adviseur) en Robert Mazier (directeur) van Trafieq ons mee in het hoofd van de verkeersovertreder. 

Trafieq en verkeersveiligheid

Trafieq verzorgt sinds 2015 de educatieve maatregelen voor het CBR. Dit zijn cursussen, gericht op verandering van het gedrag op de weg. Deelnemers volgen deze cursus verplicht na rijden onder invloed (LEMA, EMA en EMD) of na onveilig gedrag op de weg (LEMG en EMG). Doel van de educatieve maatregelen is herhaling te voorkomen.

Inmiddels hebben meer dan 100.000 deelnemers bij ons een cursus gevolgd. We weten wat er zoal omgaat in het hoofd van mensen die een overtreding hebben begaan en we weten hoe we ze kunnen helpen om toekomstige overtredingen te voorkomen. In  onze trainingen gaan we uit van de kracht van mensen om zelf verandering in gang te zetten. Hoe dat werkt, dat ontdek je tijdens onze workshop op het NVVC!