Skip to main content

Onder invloed van drugs rijden - het nieuwe één biertje te veel op?

Onder invloed van drugs rijden - het nieuwe één biertje te veel op?

‘Een 34-jarige vrouw uit Almere is gisteren om het leven gekomen na een botsing met een bezorgbus waarvan de 31-jarige bestuurder onder invloed van drugs was.’
Dit soort berichten komen tegenwoordig wekelijks in het nieuws voorbij. Rijden onder invloed van drugs lijkt een steeds groter probleem te worden. Trafieq herkent dit uit haar dagelijkse praktijk. 

Niet alleen reguliere automobilisten rijden onder invloed, maar ook werknemers van bedrijven, zoals bestuurders van bestelbusjes en vrachtwagenchauffeurs. Deze groepen vormen een gevaar voor zichzelf, maar ook voor hun passagiers en medeweggebruikers. Veiligheid op de weg gaat verder dan alleen het houden aan de verkeersregels. Trafieq weet uit ervaring dat dit soort ongevallen voorkomen kunnen worden door een goed ADM-beleid, voorlichting, training en begeleiding bij individuele problematiek.


Uit onderzoek van SWOV (2019) blijkt dat 3,4% van de automobilisten onder invloed van drugs aan het verkeer deelnam. Eerder dit jaar meldde RTL dat gemiddeld duizend bestuurders per maand met drugs in hun systeem worden aangehouden. Graag helpen wij mee aan het voorkomen van dit soort risicovolle situaties en ongevallen. Zowel in het verkeer als op de werkvloer. Wil je meer informatie over onze werkwijze of heb je direct hulp nodig? Neem dan contact met ons op via of www.trafieq.nl.  

Tip: Bekijk ook vooral even onze infoposter over ‘wat doen drank en drugs met jou?’ 

Onze directeur Harry Rienmeijer reageert op het tragische ongeval in onderstaande video.